Zagrebačka banka dobila novog šefa Uprave

Dalibor Ćubela, novi PU, foto: PR

Nakon što je Upravu ranije u travnju napustio njezin član Spas Blagovestov Vidarkinsky došlo je do još jedne promjene u upravljačkoj strukturi Zagrebačke banke. Kao novi predsjednik Uprave imenovan je Dalibor Ćubela.

On će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela, napomenuto je iz banke što znači da ih se još mora i službeno potvrditi.

Ivan Vlaho obnašat će i dalje ulogu zamjenika direktorice Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu.

Čestitam Ivanu na izvrsnim rezultatima u Hrvatskoj te sam sigurna da će, zahvaljujući svojem iskustvu, osigurati nastavak rasta u Austriji uz povećanu profitabilnost. Dalibor je dobro poznat kolegama u Zagrebačkoj banci i našim klijentima, istinski razumije tržište te je snažno povezan s cijelom regijom, što će osigurati glatku i laku tranziciju između Ivana i njega. Obojici želim puno uspjeha u radu na novim pozicijama“, rekla je Teodora Petkova, direktorica Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu.

„Zahvaljujem Andrei Orcelu i Teodori Petkovoj na podršci i povjerenju. Tijekom tri godine provedene u Zagrebačkoj banci imao sam prilike surađivati s talentiranim kolegama koji su zaslužni za zapažena postignuća kojima smo učvrstili poziciju vodeće banke u Hrvatskoj, a zajedno smo proslavili i 110 godina Zagrebačke banke. Veselim se svojoj novoj ulozi i izazovima u Bank Austria gdje nastavljam davati doprinos daljnjem razvoju Grupe UniCredit. Čestitam Daliboru na novoj poziciji, siguran sam da će svojim neupitnim znanjem i dokazanom stručnošću nastaviti ostvarivati sjajne rezultate“, istaknuo je Ivan Vlaho.

Čeka se odobrenje

Dalibor Ćubela novu ulogu preuzima s pozicije zamjenika predsjednice Uprave UniCredit Bulbank u Bugarskoj, na koju je stigao iz Zagrebačke banke gdje je od 2020. do 2023. obnašao uloge general managera i zamjenika predsjednika Uprave.

Sretan sam što se vraćam u Zagrebačku banku, u poznato okruženje i tim s kojim sam postigao puno uspjeha. Drago mi je što ćemo zajedno nastaviti raditi na daljnjem razvoju proizvoda i usluga za naše klijente te tako i dalje doprinositi razvoju zajednice i hrvatskog gospodarstva“, dodao je Dalibor Ćubela.

Do odobrenja promjene od strane nadzornih tijela, poziciju privremenog predsjednika Uprave Zagrebačke banke obnašat će član Nadzornog odbora Davide Bazzarello.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari