AD Plastik ugovorio nove poslove za europsko tržište vrijedne 9,2 milijuna eura

ilustracija, foto: pexels-mike-bird

AD Plastik, dioničko društvo za proizvodnju dijelova i pribora za motorna vozila i proizvoda iz plastičnih masa i dalje nastavlja svoje prodajne aktivnosti usmjerene na europsko tržište.

„AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove s kupcem SMP Automotive za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 7,4 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od devet godina. Za ovo tržište ugovoreni su i novi poslovi s kupcem Ford s očekivanim prihodima od 1,8 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od sedam godina.“, stoji u obavijesti tvrtke upućenoj Zagrebačkoj burzi (ZSE) na kojoj se trguje dionicama tvrtke.

Podsjetimo, potkraj travnja AD Plastik Grupa je izvijestila kako je u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila neto dobit od 1,07 milijuna eura, što je 57,8 posto više u odnosu na prva tri mjeseca lani, dok su poslovni prihodi dosegnuli 42,4 milijuna eura ili 28,1 posto više, priopćila je ta solinska kompanija.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na razini grupacije iznosila je 3,69 milijuna eura, 31,9 posto više u odnosu na prvi kvartal 2023.

Smanjenje gubitaka i oporavak kompanije

Inače, AD Plastik Grupa u 2023. godini poslovala je s gubitkom od 1,1 milijun eura, značajno ga smanjivši u odnosu na 9,7 milijuna eura gubitka u 2022.

Iz te kompanije, koja se bavi proizvodnjom plastičnih dijelova za automobilsku industriju, istaknuli su da objavljeni rezultati poslovanja potvrđuju nastavak oporavka kompanije i automobilske industrije.

U priopćenju se navelo i da su pripreme za serijsku proizvodnju te industrijalizacijske aktivnosti u punom jeku, što se odražava na angažman kadrova, iskorištenost proizvodnih kapaciteta za provedbu proba, povećane troškove i zaduženost.

Smanjenje zaduženosti očekuje se s početkom serijske proizvodnje za sve projekte što je planirano do kraja godine. 

Poslovni prihodi (EUR):
84.363.378,19 (2022.)
Broj zaposlenih:
1.202 (2022.)

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari