AD Plastik Grupa imala prihode od 42,4 milijuna eura u prvom tromjesečju 2024.

Pixabay.com
Dobit, ilustracija, Foto: Pixabay.com

AD Plastik Grupa je u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila neto dobit od 1,07 milijuna eura, što je 57,8 posto više u odnosu na prva tri mjeseca lani, dok su poslovni prihodi dosegnuli 42,4 milijuna eura ili 28,1 posto više, priopćila je ta solinska kompanija.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na razini grupacije iznosila je 3,69 milijuna eura, 31,9 posto više u odnosu na prvi kvartal 2023.

Iz te kompanije, koja se bavi proizvodnjom plastičnih dijelova za automobilsku industriju, istaknuli su da objavljeni rezultati poslovanja potvrđuju nastavak oporavka kompanije i automobilske industrije, prenosi Hina. Dodali su da su osnovni razlozi rasta poslovnih prihoda većim dijelom vezani uz ranije najavljivani početak realizacije novih projekata.

“Iako je ova godina u znaku početka serijske proizvodnje i to 21 novog projekta, njihov puni utjecaj na profitabilnost i iskorištenost kapaciteta bit će razvidan u zadnjem tromjesečju ove godine, odnosno u sljedećoj godini. Za većinu projekata planiran je početak serijske proizvodnje u prvoj polovini godine, ali njih šest će početi sa svojom serijskom proizvodnjom u zadnjem tromjesečju, kada će i ranije započeti projekti dosegnuti razine ugovorenih količina proizvodnje. Spremni smo i u potpunosti usredotočeni na industrijalizaciju te kvalitetnu pripremu i realizaciju navedenih projekata”, rekao je predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen.

Poručio je da su osnovni ciljevi u idućem razdoblju očuvanje financijske stabilnosti, povećanje iskorištenosti kapaciteta i profitabilnosti te uspješna realizacija novih projekata.

“Pritom, snažno smo usmjereni na unaprjeđenja u područjima razvoja i automatizacije procesa”, naglasio je Došen.

U priopćenju se navodi i da su pripreme za serijsku proizvodnju te industrijalizacijske aktivnosti u punom jeku, što se odražava na angažman kadrova, iskorištenost proizvodnih kapaciteta za provedbu proba, povećane troškove i zaduženost.

Smanjenje zaduženosti očekuje se s početkom serijske proizvodnje svih projekata što je planirano do kraja godine. Prodajne aktivnosti kompanije su i dalje intenzivne i usmjerene na europsko tržište, a trenutačno su u tijeku pregovori i ponudbene aktivnosti, priopćeno je.

Poslovni prihodi (EUR):
84.363.378,19 (2022)
Broj zaposlenih:
1.202 (2022)

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari