Žitozajednica: Nema skupne najave poskupljenja kruha

Pixabay.com
Pekar, Foto: Pixabay.com

Nada Barišić, direktorica Žitozajednice, koja okuplja gotovo 70 posto domaće mlinsko-pekarske industrije, rekla je kako nema skupne najave rasta cijena kruha i pekarskih proizvoda, te da o tome odlučuje svaka tvrtka zasebno.

“Nemamo najava poskupljenja, to će sigurno biti uvjetovano geopolitičkom situacijom koja je nestabilna i izaziva i nestabilnosti na tržištu. Što će se događati u narednom razdoblju ne znamo niti imamo neko skupno najavljivanje rasta cijena. Svatko će za sebe vidjeti “, rekla je Barišić, komentirajući Hini najave nekih pekara da će dizati cijene.

Dodala je i kako vjeruje da se svaki pekar bori za potrošače, pa neće bezrazložno podizati cijene.

Vjerujem da, ako do poskupljenja dođe, doći će iz opravdanih razloga, za svaku tvrtku pojedinačno. Nekog skupnog najavljivanja poskupljenja nema”, kaže direktorica Žitozajednice.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović također je izjavio kako nema nikakvog opravdanog razloga za dizanje cijena bilo kojih proizvoda, pa tako ni pekarskih.

Ne mislim debatirati sa pekarima. Rekao sam da nema nikakvog opravdanog razloga da se poveća cijena bilo kojih proizvoda”, kazao je ministar Filipović.

Ponovio je kako Hrvatska ima trend usporavanja inflacije koja je na najnižoj razini od siječnja 2021. godine. Kada se pogleda struktura inflacije, prenosi Hina, može se vidjeti pad cijena prehrambenih proizvoda i energije, rekao je ministar Filipović.

To je, kako je kazao, rezultat vladinih mjera  ograničavanja cijene energije te, stoga, istaknuo je, ne postoji nikakav opravdan razlog za dizanje cijena.

4 Odgovora

  1. Pa di ce vise poskupiti nemos danas vise dobar kruh kupiti da ne das za njega 1,50 eu koliko bi ga trebali placati.

  2. Kruh naš svagdašnji. Neka dignu cijenu bijelog kalupa na 3€ jer je to realno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari