Zbog Sonyja, dionice indijske kompanije pale za 31 posto

Pixabay.com
Sony, ilustracija Foto: Pixabay.com

Dionice indijske kompanije Zee Entertainment pale su za čak 31 posto nakon što je japanski Sony objavio da odustaje od planiranog spajanja. Naime, još u prosincu 2021. Sony je predložio spajanje svojih operacija u Indiji sa Zee Entertainmentom. Međutim, nakon gotovo dvije godine pregovora, ovo spajanje je propalo.

Japanska tvrtka objavila je da prekida spajanje jer do dogovorenog datuma “nisu ispunjeni uvjeti”, prenosi CNBC. Dionice Sonyja pale su za jedan posto na Tokijskoj burzi.

S druge strane, Zee negira sve optužbe Sonyja, te najavljuje da će poduzeti “odgovarajuće pravne mjere”. Zee traži naknadu za raskid ugovora od 90 milijuna dolara.

Zee posjeduje nekoliko TV kanala, filmski studio i streaming uslugu. Prema ranijem dogovoru, Sony je trebao dobiti pristup opsežnom katalogu originalnog sadržaja, što bi ga iznimno dobro pozicioniralo na unosnom indijskom tržištu. S druge strane, Zeeu, koji se suočava s oštrom konkurencijom Disneya i Reliance Industriesa, dobro bi došla potpora japanske kompanije.

Zee je rekao da su uvjeti tijekom pregovora uključivali ostavku izvršnog direktora Punit Goenka i imenovanje upravnih odbora spojene tvrtke.

Disney i Reliance Industries, inače najvrednija indijska tvrtka, u prosincu su potpisali neobvezujući ugovor o spajanju svojih indijskih medijskih operacija, izvijestio je Economic Times.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari