Zagrebačka zračna luka prva u Hrvatskoj uspostavlja globalni koncept za unapređenje poslovanja

Foto: Pixabay.com

Zagrebačka Zračna luka Franjo Tuđman prva u Hrvatskoj uspostavlja globalni koncept A–CDM (Airport Collaborative Decision Making) za unapređenje svih operacija i poslovanja, istaknuto je u ponedjeljak na potpisivanju sporazuma o suradnji na tom projektu.

U projektu, pojašnjava Hina, uz zagrebačku zračnu luku tj. njezinog koncesionara tvrtku Međunarodna zračna luka Zagreb, sudjeluju Croatia Airlines, tvrtka Havas Zemaljske usluge i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, čiji su predstavnici potpisali sporazum u sklopu kojeg se osim za zračnu luku predviđa i unapređenje operacija za svakog od dionika-partnera.

A–CDM podrazumijeva suradnju svih uključenih i procese pravovremene razmjene informacija, prilagođenih postupaka i alata, čijom se primjenom optimizira korištenje resursa, pojačava predviđanje operativnih situacija te poboljšava ukupna operativna učinkovitost zračne luke, ali i upravljanje troškovima i bolje očuvanje okoliša.

Trenutno se taj koncept primjenjuje u 32 zračne luke u Europi, čemu se sada pridružuje i zagrebačka.

Izvršni direktor i član uprave MZLZ-a Nicolas Duthilleul prilikom potpisivanja sporazuma zahvalio je svim partnerima, istaknuvši za Hinu da su s primjenom koncepta A-CDM već počeli ove godine u ožujku i da je to proces koji će trajati, teško je reći koliko dugo, ali moguće i par godina, uz stalnu nadogradnju.

“Tu je riječ i o novom načinu rada, s promjenama i u menadžmentu odnosno upravljanju i sigurno će Zagreb biti s time u prednosti pred drugim lukama koje to nemaju, posebice u suradnji s partnerima”, kazao je.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari