Zagrebačka burza uvrstila na tržište udio u podfondu InterCapital EUR Romania

Hina/arhiv
Zagrebačka burza, foto: Hina/arhiv

Uprava društva Zagrebačka burza d.d. (ZSE), donijela je dana 03.06.2024. godine odluku kojom se odobrava uvrštenje na Redovito tržište udjela u podfondu InterCapital EUR Romania Govt Bond 5 – 10yr UCITS ETF, krovnog otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom InterCapital Krovni UCITS ETF, kojim upravlja društvo INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima, sa sjedištem u Zagrebu.

Prvi dan trgovanja financijskim instrumentima je 05.06.2024. godine.  

„Dana 29.05.2024. godine društvo INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima, koje upravlja krovnim otvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom InterCapital Krovni UCITS ETF, podnijelo je zahtjev za uvrštenje na Redovito tržište udjela u podfondu InterCapital EUR Romania Govt Bond 5 – 10yr UCITS ETF, oznake: 7GROM, ISIN: HRICAMFERGB2 (dalje u tekstu: Zahtjev).“, izvijestila je ZSE u priopćenju u kojem je pojasnila postupak uvrštenja.

Obrazloženje: Predmetnim financijskim instrumentom se može fer trgovati

“U provedenom postupku izvršen je uvid u Zahtjev i sve priložene isprave. U skladu s člancima 76. do 78. i 82. Pravila Burze, u postupku je utvrđeno da je Zahtjev podnijela ovlaštena osoba, da su Zahtjevu priložene sve propisane isprave te da se isti smatra urednim.”, priopćeno je u odluci.

Članak 322. st. 1. Zakona o tržištu kapitala propisuje da je za trgovanje financijskim instrumentima na redovitom tržištu potrebno odobrenje Burze, a st. 3. istog članka da će Burza izdati odobrenje za uvrštenje ako su ispunjeni uvjeti iz članka 321. navedenog Zakona.

Iz priloženih isprava utvrđeno je da financijski instrument, sukladno članku 321. st. 1., 2. i 8. te članku 322. st. 3. Zakona o tržištu kapitala, u vezi s člankom 89. i 93. Pravila Burze, ispunjava uvjete za uvrštenje na Redovito tržište.

Pravila Burze propisuju da odluku o uvrštenju financijskog instrumenta na uređeno tržište donosi Burza na način i u roku određenom Zakonom o tržištu kapitala i drugim propisima, a prema st. 3. istog članka određuje da Burza u odluci o uvrštenju određuje prvi dan trgovanja financijskim instrumentom.

S obzirom na sve prethodno navedeno, utvrđeno je da se predmetnim financijskim instrumentom može trgovati fer, uredno i djelotvorno te je Burza odlučila kao u izreci ove Odluke.“, stoji u obavijesti koju je potpisala predsjednica Uprave ZSE Ivana Gažić.

INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o.

Masarykova ulica 1, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
4.322.967,95 (2022.)
Broj zaposlenih:
5 (zastupnika i nadzornika) (2022.)

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari