Za uskršnji vikend Hrvatsku će posjetiti oko 100.000 turista

Dubrovnik, Foto: Lucein Photography/Pexels

U Hrvatskoj je u dosadašnjem tijeku godine bilo više turista i noćenja nego u istom razdoblju lani u isto vrijeme, a Hrvatska turistička zajednica, hotelijeri i putničke agencije očekuju da će se pozitivan trend nastaviti i za uskrsne blagdane.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić na temelju vrlo pozitivnog trenda od početka godine, ističe optimistična očekivanja za predstojeće blagdane.

“Od početka godine imamo rast turističkog prometa u predsezoni od devet posto u dolascima i šest posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani. To je odličan indikator za optimizam”, naveo je Staničić.

Cilj je, dodaje, zadržati dobre rezultate i za Uskrs koji označava početak intenzivnijih putovanja, posebno prema obali i to najviše s najbližih tržišta poput Italije, Austrije, Mađarske, Slovenije, ali i iz Hrvatske, prenosi Hina.

Iznio je i podatke prema kojima je u dosadašnjem dijelu ožujka više od 502 hotela ostvarilo turistički promet pa je “za očekivati kako će za Uskrs biti otvoreno gotovo 60 posto hotelskih objekata u Hrvatskoj”.

“Za uskršnji vikend, od petka do ponedjeljka, očekujemo oko 100.000 turističkih dolazaka i oko 400 tisuća noćenja”, najavio je, pak, direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Napominje i da su ove godine uskršnji blagdani nešto ranije nego lani što obično znači nešto niže brojke od godina u kojima je Uskrs kasnije, pa smatra da je to moguće i ove godine.

No, naglašava da ove godine hotelijeri očekuju vrlo dobru turističku godinu, što je potvrdilo istraživanje koje su u ožujku proveli HUT i Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske.

Isto je, među ostalim, pokazalo da 95 posto anketiranih u ožujku ima višu razinu rezervacija u odnosu na ožujak prošle godine.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari