Iznos povećan za trećinu za energetsku obnovu zgrada javnog sektora

Pexel.com
Građevinski radovi, Foto: Pexel.com

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine izdalo je obavijest prijaviteljima o 2. izmjeni Poziva „Energetska obnova zgrada javnog sektora“ zbog povećanja alokacije.

Dana 27. ožujka 2024. godine objavljena je 2. izmjena Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada javnog sektora“ (kod Poziva: NPOO.C6.1.R1-I1.04) objavljenog 17. ožujka 2023. godine, a zatvorenog 23. svibnja 2023. godine, radi povećanja alokacije Poziva.

„Nastavno na 7. prosinca 2023. godine donesenu Provedbenu odluku Vijeća o izmjeni Provedbene odluke od 28. srpnja 2021. o odobrenju ocjene plana za oporavak i otpornost Hrvatske, čime je službeno odobren Dodatak NPOO-u koji je temelj za pristupanje provedbi poziva temeljem dodatnih alokacija, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donio je 25. siječnja 2024. godine Odluku o povećanju alokacije predmetnog Poziva sredstvima osiguranim u Dodatku NPOO-u, kojom je ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru istog povećan 39.816.842,52 eura, na 99.996.842,52 eura.“, navedeno je u vezi povećanja.

Sufinanciranje dodatnih projektnih prijedloga

„Povećanjem alokacije omogućit će se sufinanciranje dodatnih projektnih prijedloga prema rang-listi Odbora za odabir projekata osnovanog pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u svojstvu Provedbenog tijela, za koje nije bilo dostatnih sredstava u okviru spomenutog Poziva, a udovoljili su svim uvjetima i kriterijima istog, pod istim uvjetima kao i za već ugovorene projekte. Podnošenje novih projektnih prijedloga nije moguće.“, navedeno je u priopćenju.

U okviru 2. izmjene Poziva pripremljeni su izmijenjeni dokumenti:

NPOO.C6.1.R1-I1.04 Upute za prijavitelje_2. corrigendum

NPOO.C6.1.R1-I1.04 Sažetak poziva_2. corrigendum

NPOO.C6.1.R1-I1.04 Aneks 1. Program dodjele potpora de minimis_2. corrigendum

NPOO.C6.1.R1-I1.04 Popis izmjena_2. corrigendum

Postupak dodjele za sve projektne prijedloge, koji će biti obuhvaćeni povećanjem alokacije Poziva, nastavit će se pod uvjetima koji su jednaki, odnosno nepromijenjeni u odnosu na uvjete Poziva, poručeno je iz ministarstva.

Više informacija pogledajte OVDJE.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari