Walmart odustaje od zdravstva i zatvara klinike diljem SAD-a

Walmart, Foto: Wikimedia Commons

Walmart planira zatvoriti sve svoje zdravstvene centre u šest američkih država, a ukida i usluge virtualne zdravstvene skrbi, objavili su u utorak, navodeći nedostatak profitabilnosti kao glavni razlog.

CNN piše kako je Walmart napravio veliki pomak u zdravstvu posljednjih godina, otvorivši klinike pored svojih supertrgovina koje su nudile primarnu i hitnu skrb, laboratorije, rendgenske snimke i stomatološke usluge u Arkansasu, Floridi, Georgiji, Illinoisu, Missouriju i Teksasu.

Pritom su ciljali na ruralna i slabo opskrbljena područja u kojima nedostaje ustanova primarne zdravstvene zaštite.

Ova najava predstavlja iznenadni preokret u toj strategiji s obzirom da su prema pisanju Reutersa još prošle godine planirali otvoriti 28 dodatnih centara u Teksasu, Arizoni i Missouriju, čime bi se njihov ukupan broj popeo na 79.

Širenje poslovanja na zdravstvo, istaknuli su iz Walmarta, pokazao se neisplativim zbog “izazovnog okruženja i eskalacije operativnih troškova”.

“Utvrdili smo da ne postoji održivi poslovni model za nastavak”, objasnili su i istaknuli kako će njihovih 4.600 ljekarni i više od 3.000 optičkih centara diljem zemlje nastaviti s radom.

4 Odgovora

  1. Zato nekad se treba držati svoga, a ne ići u nešto što je totalno nespojivo s brandom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari