Vjerovnici potražuju 15,79 milijuna eura od tvrtke koja je vlasnik Top Shopa i Dormea

Pixabay.com
Madrac, Foto: Pixabay.com

Stečajno ročište za ispitivanje tražbina vjerovnika Studio Moderne – TV prodaje, tvrtke koja drži brendove Top shop, Dormeo i Delimano, neće se održati 1. veljače kako je bilo zakazano, no uoči ročišta dopunjena je tablica tražbina vjerovnika koje sada iznose 15,79 milijuna eura.

Prema dopunjenoj tablici stečajnog upravitelja Josipa Dujmovića, prijavljeno je gotovo 300 tražbina vjerovnika, a najviše je radnika, njih gotovo 220 koji potražuju oko 780.000 eura, prenosi Hina.

Najmanja njihova potraživanja za neisplaćene plaće iznose oko 300 eura, a prijavljene su i one od 15.949 i 18.355 eura te i najveća tražbina u toj kategoriji od čak 37.533 eura.

Dugovanja državi za porez i prirez na dohodak tvrtke iznose 159.286 eura, a u grupi ostalih vjerovnika koji potražuju čak 14,89 milijuna eura posebno se izdvajaju tražbine povezanih poduzeća. Primjerice – Top Shop International sa sjedištem u Švicarskoj potražuje 12.31 milijun eura, a slovenska Studio Moderna, također u stečaju, nešto više od 680.000 eura.

Najveći hrvatski vjerovnici su Porezna uprava s tražbinom većom od 587.000 eura, a slijede RTL Hrvatska s 489.807 i HRT s tražbinom nešto većom od 200.000 eura.

Studio Moderna – TV prodaja dio je poslovnog carstva jednog od najpoznatijih slovenskih poduzetnika Sandija Češka, koji se sa svojom tv-prodajom nije uspio oporaviti od pandemije, pa je najprije otvoren stečaj u matičnoj kompaniji u Sloveniji.

Nakon toga, kako su hrvatski mediji izvijestili, bilo je zaustavljeno i naručivanje na web stranici tvrtke čime se približilo i kraju poslovanje poznatih brendova Top shop, Dormeo i Delimano.

Stečaj nad Studio Modernom – TV prodajom bio je otvoren lani u listopadu, a ročište za ispitivanje tražbina vjerovnika zakazano za 1. veljače bilo je otkazano zbog, kako je navedeno, bolesti uređujućeg suca.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari