Vizionarska tvrtka Elona Muska Hyperloop One prestaje s radom

Foto: Pixabay/Pexels

Tvrtka za brzi teretni prijevoz Hyperloop One zatvorit će se jer nije uspjela dobiti nikakav ugovor za izgradnju funkcionirajućeg hiperloopa, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Kompanija sa sjedištem u Los Angelesu, koja je u 2020. dovršila prvu putničku vožnju na svijetu temeljenu na sustavu lebdećih kapsula super velike brzine, rasprodat će svoju preostalu imovinu, a zaposleni će prestati raditi s 31. prosincem.

U sustavu hyperloop, koji koristi magnetsku levitaciju, putovanje između New Yorka i Washingtona trajalo bi samo 30 minuta, što je dvostruko brže od leta komercijalnim mlažnjakom i četiri puta brže od brzog vlaka.

Elon Musk je ponovno pobudio zanimanje za tu tehnologiju 2013. godine.

Njegovo poduzeće za izgradnju tunela, The Boring Company, nastojalo je poslati putnike smještene u kapsule kroz međugradski sustav divovskih podzemnih vakuumskih cijevi poznatih kao Hyperloop.

Hyperloop One je osnovan 2014. godine i prikupio je više od 400 milijuna dolara, uglavnom od emiratske brodarske kompanije DP World i britanskog milijardera Richarda Bransona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari