United Grupa u 2023. ostvarila rekordne financijske rezultate

Freepik.com
Industrijski rast, ilustracija, Foto: Freepik.com

United Grupa, telekomunikacijska i medijska tvrtka koja posluje u jugoistočnoj Europi, a u Hrvatskoj je vlasnica Telemacha, Nove i N1, izvijestila je da je lani ostvarila rekordne financijske rezultate – 2,79 milijardi eura prihoda i 988 milijuna eura EBITDA-e, što je sedam posto više nego u 2022.

Kako ističe u svom priopćenju, općenito su sve njezine poslovne jedinice ostvarile snažan organski rast prihoda, što je prvenstveno rezultat kontinuiranog širenja baze mobilnih postpaid pretplatnika na ključnim tržištima Grupe, prenosi Hina. Zabilježena je i snažna potražnja za b2b IT rješenjima i opremom, posebno u Grčkoj te rasta United Media, podržan povećanjem oglašavanja i prodaje medijskih usluga.

“Prošla godina doista je bila godina strateških integracija naših akvizicija u Grčkoj, Bugarskoj i Hrvatskoj, pri čemu su sve glavne inicijative, poput optimizacije troškova, dovršene do kraja godine. Dodatno, naša daljnja ulaganja u optičku i 5G tehnologiju, kao i ključne akvizicije spektra, pridonijele su osnaživanju naše pozicije na svim ključnim tržištima”, rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

“U izazovnom okruženju, nastavili smo ostvarivati snažan rast dosljedno provodeći našu strategiju pružanja vrhunskih proizvoda i usluga na modernoj i pouzdanoj infrastrukturi”, dodala je.

Između ostalog, iz kompanije navode da se u 2023. godini više od 5,3 milijuna kućanstava oslanjalo na širokopojasne i telekomunikacijske usluge United Grupe, dok je njezine mobilne usluge koristilo više od 7,34 milijuna pretplatnika.

United Media, pak, dopire do 8,2 milijuna kućanstava preko svojih kanala.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari