Under Armour plaća 405 milijuna eura zbog tužbe dioničara

Wikimedia Commons
Under Armour, Foto: Wikimedia Commons

Under Armour je priopćio da je pristao platiti više od 405 milijuna eura nagodbe za kolektivne tužbe iz 2017. godine u kojima se proizvođač sportske odjeće optužuje da je prevario dioničare u vezi s rastom prihoda, kako bi ispunio prognoze Wall Streeta.

Predložena nagodba, podložna odobrenju suda, zaustavlja suđenje koje je bilo zakazano za 15. srpnja 2024. na saveznom sudu u Baltimoreu. Dioničari su optužili proizvođača odjeće i izvršnog direktora Kevina Planka da ih je namjerno obmanuo o financijskom stanju tvrtke.

U 2021. godini je tvrtka, sa sjedištem u Baltimoreu, pristala platiti više od osam milijuna eura za namirenje tužbe Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC) u kojoj je navedeno da je obmanula ulagače o rastu svojih prihoda.

SEC je u svojoj istrazi utvrdio da Under Armour nije otkrio investitorima da je primijenio posebnu taktiku i prikupio ukupno 381 milijun eura u postojećim narudžbama u drugoj polovici 2015. godine.

Under Armour je u regulatornom podnesku priopćio da će nastaviti razdvajati uloge predsjednika i glavnog izvršnog direktora na razdoblje od najmanje tri godine.

Dodali su da poriču optužbe i da su sklopili sporazum u načelu, prenosi CNN, te da to nije priznanje ili utvrđivanje krivnje ili nedjela.

Tvrtka očekuje da će njen ukupni obračun troškova koji se odnose na tužbu dosegnuti 405 milijuna eura tijekom prvog kvartala fiskalne 2025. godine, s 93,39 milijuna eura na kraju fiskalne 2024. godine.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari