UGP apelira na gradove i općine da dopuste rad na dan Svih svetih

Foto: Dominika Roseclay/Pexels

Udruga Glas poduzetnika (UGP) pozvala je u utorak gradove i općine da dozvole rad cvjećarnama za dan Svih svetih te tako omoguće svojim sugrađanima rad na dan kada ostvaruju najveće promete.

UGP je pozvao gradonačelnike i načelnike općina u Hrvatskoj da za blagdan Svih svetih proglase manifestacije ili sajamske dane u svojim gradovima i općinama kako bi poduzetnici iz sektora trgovine, a naročito cvjećarne i suvenirnice mogli raditi.

“Smatramo da je blagdan Svih svetih naročito važan za cvjećarne, koje se tjednima pripremaju za narudžbe da bi svojim kupcima i sugrađanima omogućile da kupe aranžmane i svijeće za grobove svojih najmilijih te nam je nezamislivo da ove godine to neće biti moguće”, poručili su iz UGP-a.

Podsjetili su kako su odredbe Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini stupile na snagu 1. srpnja, a njima se zabranjuje rad nedjeljom i blagdanom, ograničava radno vrijeme trgovina, uz mogućnost korištenja 16 radnih nedjelja godišnje, a koje se ne mogu koristiti blagdanima.

“Suluda odluka Vlade o zabrani rada praznicima i nedjeljama pogađa prvenstveno male trgovce i sve nas dovodi do toga da sasvim nepotrebno trebamo improvizirati”, istaknuo je predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas.

UGP, kako je kazao Bujas, “doista apelira na zdrav razum naših gradonačelnika i načelnika, te poziva da na ovaj način pronađu model za omogućavanje jednog od temeljnih prava – prava na rad”.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari