U Splitu otvoren Westgate Tower, najviši neboder u Hrvatskoj

Foto: HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Najviša zgrada u Hrvatskoj Westgate Tower, visoka 135 metara i vrijedna 110 milijuna eura, od danas počinje raditi, priopćila je u ponedjeljak Westgate grupa.

Hina piše da će neboder, čiju je gradnju kreditirala Hrvatska banka za obnovu razvoj (HBOR), imati 35 katova – 28 nadzemnih i šest podzemnih – u kojima će, među ostalim, poslovati Ericsson Nikola Tesla i još niz informatičkih tvrtki.

Neki katovi, oni gdje će boraviti Ericsson, imaju blindirana stakla te su usklađeni s protuterorističkim standardima pošto je riječ o ogromnim bazama podataka i osjetljivom informatičkom poslovanju. Također, zgrada ima i nuklearno sklonište, rekli su u Westgate grupi.

Foto: HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Najvažniji dio poslovanja odnosi se na AC Hotel by Marriott. Riječ je o prvom AC hotelu (brendu iz portfelja Marriott) u Hrvatskoj koji će poslovati na 15 katova i tri podzemne etaže.

Neboder je prošle godine u Londonu osvojio međunarodno priznanje European Property Award u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene.

Foto: HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Predstavnik investitora Westgate grupe Josip Komar je izjavio kako će ovaj neboder u Splitu, oplemeniti lokalnu ekonomiju i infrastrukturu.

“Kako smo bili u utrci s vremenom u špici sezone, svečano otvorenje hotela organizirat ćemo u rujnu ili listopadu,” rekao je.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari