U lučku infrastrukturu Novog Vinodolskog bit će uloženo 15,5 milijuna eura

Hina
Potpisivanje ugovora u Novom Vinodolskom, Foto: Hina/Dean Silić

Za rekonstrukciju i dogradnju primarnog lukobrana i uređenje partera obale Podbaran u luci Novog Vinodolskog bit će uloženo 15,5 milijuna eura a sredstva su osigurana iz nove financijske omotnice za razdoblje 2021. do 2027. godina. Iz omotnice je za lučku infrastrukturu namijenjeno 130 milijuna eura.

Projekt se financira 85 posto iz europskih fondova, a ostatak iz državnog proračuna te je u potpunosti bespovratan, rečeno je danas tijekom potpisivanja ugovora o dodjeli ovih sredstava, između potpredsjednika Vlade RH i ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića i ravnatelja Županijske lučke uprave (ŽLU) Novi Vinodolski, Velimira Antića.

Ministar Butković je rekao i da je u proteklom razdoblju u luke i rive na hrvatskoj obali uloženo više od 400 milijuna eura.

To je nužnost, jer je Hrvatska zemlja na moru i okrenuta moru. Rekonstruirat će se i dograditi primarni lukobran, koji je sad u derutnom stanju i ne štiti plovila na zadovoljavajućoj razini”, ustvrdio je ministar Butković.

Ravnatelj ŽLU Novi Vinodolski rekao je da je gradnja ovog lukobrana počela još 1863. godine, prenosi Hina, te je pet godina poslije, ova luka povezana linijskim parobrodom.

Nama sada slijedi postupak javne nabave i odabir izvođača. Radovi bi, ako se sve obavi u roku, trebali početi najesen“, rekao je Antić.

Ovim projektom se zaokružuje višegodišnji proces ulaganja u obnovu lučke infrastrukture na području Novog Vinodolskog, nakon luka u Klenovici i Povilama, rekao je gradonačelnik Novog Vinodolskog, Tomislav Cvitković, dok je Primorsko-goranski župan, Zlatko Komadina, naveo da su ovi kapitalni projekti primjer dobre suradnje ministarstava i Županije, koja je investitor u projekte u županijskim lučkim uprave. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić.

ŽUPANIJSKA LUČKA UPRAVA NOVI VINODOLSKI

Trg Vinodolskog zakona 5, 51250, Novi Vinodolski, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
486.570,44 (2022)
Broj zaposlenih:
(2022)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari