U deset mjeseci Hrvatsku posjetilo gotovo 20 milijuna turista

Pixabay.com
Dubrovnik Foto: Pixabay.com

Prema prvim podacima eVisitora, u Hrvatskoj je od siječnja do kraja listopada ostvareno više od 19,8 milijuna dolazaka i preko 105,8 milijuna noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine rast od devet posto u dolascima i tri posto u noćenjima, prenosi u petak Hrvatska turistička zajednica.

Time se, piše Hina, izjednačila i s rekordnom 2019. godinom.

U listopadu je ostvareno 1,1 milijun dolazaka i 3,6 milijuna noćenja, što je u odnosu na isti mjesec lani 13 posto dolazaka i 11 posto noćenja više.

Tijekom prvih deset mjeseci najviše je dolazaka ostvareno u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji i na Kvarneru.

Najuspješniji gradovi su Dubrovnik, Zagreb, Split, Rovinj, Poreč i Zadar, dok je najviše dolazaka ostvareno iz Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske.

Najviše dolazaka u listopadu ostvarili su domaći gosti, a slijede oni iz Njemačke, Slovenije, Austrije i SAD-a.

“Pri kraju smo još jedne vrlo izazovne turističke godine, no dinamika i intenzitet turističkog prometa, koji se i dalje odvija u našoj zemlji, najbolji je pokazatelj sve veće i bolje prepoznatljivosti Hrvatske kao atraktivne cjelogodišnje turističke destinacije”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Stančić.

5 Odgovora

  1. A mislim, uvijek su to isti gradovi ali trebalo bi u Zagrebu napravit nesto zanimljivije, on kao glavni grad a najdosadniji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari