Tvrtki milijuni eura kazne jer je kineske automobile prodavala kao talijanske

Tvornica automobila, Foto: Chevanon/Pexels

Talijanska vlada kaznila je automobilsku tvrtku s 5,9 milijuna eura jer su za vozila proizvedena u Kini tvrdili da su napravljena u Italiji.

DR Automobiles je, prema državnom regulatoru tržišnog natjecanja, lažno reklamirao automobile kao talijanski proizvod iako su uglavnom rađeni u Kini.

Tvrtka sa sjedištem u južnoj Italiji sastavlja jeftina vozila, koristeći komponente koje rade kineski proizvođači automobila Chery, BAIC i JAC.

Regulator je, međutim, utvrdio kako su se automobili pod markama DR i EVO prodavali kao talijanski, ali su većinom kineskog porijekla.

U Italiji su, piše BBC, obavljani samo manji radovi na montaži.

“Ova praksa poklopila se s razdobljem u kojem je tvrtka zabilježila značajan rast prodaje DR i EVO vozila na talijanskom tržištu”, stoji u obrazloženju odluke o kazni.

Prošlog mjeseca, talijanska policija zaplijenila je 134 automobile marke Fiat uvezenih iz Maroka zbog naljepnica u bojama talijanske zastave koje su se nalazile na njihovim vratima. To su objasnili tvrdnjom da bi te naljepnice mogle dati lažnu indikaciju njihova podrijetla.

19 Odgovora

    1. Kao i većina stvari pa i hrane koju kupujemo,nije uzgojena tamo gdje piše na pakiranju.

  1. A ja kad kupim Ledovu domaću lignju…a kad ono sitna slova ulovljena u Španjolskoj…a to je kao i redu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari