Stellantisu Talijani zaplijenili više od 130 automobila zbog naljepnice na vratima

Wikimedia Commons
Fiat Topolino, Foto: Wikimedia Commons

Talijanska policija zaplijenila je prošli tjedan 134 Fiat automobila uvezena iz Maroka zbog naljepnica u bojama talijanske zastave koje su se nalazile na njihovim vratima jer tvrde da bi te naljepnice mogle dati lažnu indikaciju njihova podrijetla, rekao je glasnogovornik Stellantisa u Italiji.

Potvrdio je izvješća lokalnih medija da su mini-automobili Fiat Topolino, koje proizvodi Stellantis, privremeno zaplijenjeni u talijanskoj luci Livorno po dolasku iz sjevernoafričke zemlje, gdje su proizvedeni.

“Jedina svrha naljepnice bila je ukazati na poduzetničko podrijetlo proizvoda”, rekao je glasnogovornik, dodajući da grupa vjeruje da je radila u potpunosti u skladu s pravilima.

Kazao je da je dizajn novog Topolina, povijesnog modela za Fiat od 1936. godine, osmislio i razvio tim u Italiji. Odluka o proizvodnji Topolina u Maroku bila je poznata još od najave novog modela, prenosi Reuters.

“U svakom slučaju, kako bi se riješili problemi, odlučeno je da ćemo ukloniti sporne naljepnice”, rekao je glasnogovornik.

Talijanska desničarska vlada i Stellantis mjesecima su u sukobu, a Rim je poručio da se automobili koji se prodaju kao talijanski proizvodi trebaju proizvoditi u zemlji.

Prošlog mjeseca Stellantisov brend Alfa Romeo objavio je da će promijeniti ime svog novog vozila Milano kako bi okončao svađu s vladom koja je kritizirala izbor talijanskog imena za vozilo proizvedeno u Poljskoj. Novo ime bit će Junior.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari