Tvrtka Vargon 35 posto energije dobiva iz obnovljivih izvora iz dvije solarne elektrane, planiraju graditi i treću

Vargon/Real grupa
SE Vargon, Foto: Vargon/Real grupa

Tvrtka Vargon, vodeći proizvođač plastičnih cijevi i spojnih elemenata u regiji, ostvarila je napredak u korištenju obnovljivih izvora energije putem dvije solarne elektrane – SE Vargon 1 i SE Vargon 2. Ove elektrane zajedno generiraju električnu energiju za cijeli integrirani sustav. Trenutna godišnja proizvodnja solarnih elektrana iznosi ukupno 1,77 GWh što čini 30 do 35 posto ukupne potrošnje električne energije Vargona.

„U planu je SE Vargon 3 što će povećati godišnju proizvodnju solarne energije, čime će oko 45 posto ukupne potrošnje električne energije Vargona dolaziti iz obnovljivih izvora. Cilj je da SE Vargon 3 dodatno unaprijedi u smislu učinkovitosti i tehnologije, čime će postići veći stupanj energetske samodostatnosti i dodatno doprinijeti održivom razvoju“, navodi se u priopćenju ove tvrtke.

Kroz kontinuirani razvoj i primjenu napredne tehnologije, ova tvrtka opredijeljena je za nove razine učinkovitosti i kvalitete u svojim elektranama, te vodeći računa o zelenijoj i održivijoj budućnosti.

Kao lideri u proizvodnji plastičnih cijevi i spojeva, fokusirani su na razvoj naprednih rešenja koja pomažu u efikasnom i održivom upravljanju vodom te su njihovi proizvodi i tehnologije razvijeni kako bi se suočili s izazovima u distribuciji vode, njenoj uštedi, čišćenju i očuvanju. 

„Cijevi su otporne na koroziju, UV zračenje i kemijsku eroziju, čineći ih idealnim za transport pitke i otpadne vode. Spojni elementi osiguravaju nepropusnost i integritet sistema čak i u ekstremnim uvjetima, smanjujući rizik od curenja i s tim povezane gubitke vode“, navode iz tvrtke.

Vargon d.o.o., osnovan 1990. godine i već više od tri desetljeća prednjači u inovacijama i kvaliteti, kombinirajući tradicionalne vrijednosti s najsuvremenijim tehnološkim dostignućima.

Od rujna 2022. godine, Vargon posluje unutar Wienerberger grupe, što je ojačalo njihovu poziciju u Jugoistočnoj Europi. Ova akvizicija ne samo da je proširila tržište već je i dodatno obogatila ekspertizu Wienerbergera u segmentu kućnih i infrastrukturnih rješenja, doprinoseći strateškom pozicioniranju u industriji upravljanja vodama i energijom.

Asortiman tvrtke obuhvaća širok spektar plastičnih cijevi i spojnih elemenata, dizajniranih da zadovolje potrebe različitih korisnika – od kućanstava do velikih industrijskih projekata.

Svi proizvodi izrađeni su korištenjem najnovijih tehnologija, osiguravajući izdržljivost, fleksibilnost i otpornost na vanjske uvjete.

VARGON d. o. o.

Kukuljanovo 352, 51223, Kukuljanovo, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
27.556.498,27 (2023)
Broj zaposlenih:
223 (2023)

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari