Treća po veličini američka banka otpušta 20.000 zaposlenika

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cc/Citibank_%2822431657520%29.jpg/2048px-Citibank_%2822431657520%29.jpg
CitiBank, Washington DC, SAD, Foto: Wikimedia Commons/Mike Mozart

CitiGroup, treća banka u Sjedinjenim Američkim Državama, najavila je otupštanja zaposlenika. Izvršna direktorica Citigroupa, Jane Fraser, održala je konferencijski poziv s upravnim direktorima kako bi razgovarali o sveobuhvatnoj reviziji banke, budući da je ovaj tjedan banka ukinula više vodećih uloga.

Menadžeri u tržišnom, rizičnom i investicijskom bankarstvu obaviješteni su da su otpušteni kao dio reorganizacije, prenosi Reuters, a njihove pozicije više neće postojati već od 1. veljače. Detalji o otpuštanjima i otpremninama bit će objavljeni sljedeći tjedan.

Iz banke su prošli tjedan rekli da će otpustiti 20.000 radnika u sljedeće dvije godine, nakon četvrtog tromjesečja obilježenog jednokratnim troškovima koji su rezultirali gubitkom od 1,8 milijardi dolara.

Fraser je rekla da će se broj zaposlenih smanjit za 5.000 ljudi u trenutačnoj reorganizaciji, dok će dodatnih 5.000 zaposlenika biti otpušteno iz prodajnih poslova, objavio je Reuters. Preostalih 10.000 zaposlenika bit će otpušteno iz sektora poput tehnologije.

Planirano smanjenje radne snage u Citigroup banci, od oko osam posto, jedno je od najvećih otpuštanja na Wall Streetu u posljednjih nekoliko godina.

Treća po veličini američka banka također se suočava s nužnošću izvršenja naloga regulatora iz 2020., prema kojem se zahtijevaju ispravke nekoliko “dugogodišnjih nedostataka” u njezinim internim kontrolama.

Citi je imenovao Jagdisha Raoa za voditelja regulatornog izvješćivanja i sanacije, koji će odgovarati šefu financija Marku Masonu i glavnom operativnom direktoru Anandu Selvakesariju, prema internom dopisu čiji je sadržaj podijeljen s Reutersom, a potvrdio ga je glasnogovornik Citija.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari