Poznati proizvođač igračaka Hasbro otpušta 20 posto svojih zaposlenika

Foto: Zsofia Feher/Pexels

Američki proizvođač igračaka Hasbro najavio je da će otpustiti 1.100 ljudi, nakon što je tijekom ove godine bez posla ostalo već 800 zaposlenika te tvrtke.

Riječ je o 20 posto od ukupnog broja zaposlenih u kompaniji koja stoji iza uspješnih brendova poput ”Transformersa” i “Dungeons & Dragons”.

“Očekivali smo da će prva tri tromjesečja biti izazovna, posebno u sektoru igračaka, gdje tržište pada s povijesnih vrhunaca izazvanih pandemijom”, rekao je Chris Cocks, izvršni direktor tvrtke.

“Iako smo postigli značajan napredak u cijeloj našoj organizaciji, trendovi kojima smo svjedočili u prvih devet mjeseci nastavili su se i tijekom praznika i vjerojatno će trajati do 2024. godine“, dodao je.

Neki zaposlenici Hasbra saznat će da li je njihovo radno mjesto ukinuto ovaj tjedan, dok će se ostala otpuštanja događati tijekom sljedećih šest mjeseci, rekao je Cocks u dopisu.

Hasbro je prije otpuštanja imao 6.300 zaposlenih, a nakon najave o novim otkazima njegove su dionice pale za četiri posto.

Otkazi su uslijedili nakon što su u listopadu smanjili planirani prihod za cijelu godinu – neposredno prije blagdanske sezon, koja je obično najjače prodajno razdoblje za proizvođače igračaka.

Međutim, ne očekuju svi proizvođači igračaka loše rezultate tijekom blagdanske sezone.

Jedan od Hasbrovih konkurenata Mattel, prema pisanju Reutersa, i dalje jaše na valu pokrenutom velikim uspjehom filma “Barbie“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari