Srbija i BiH usuglašavaju naplatu cestarina, s Hrvatskom od 15. svibnja

Ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture RS, Goran Vesić, Foto: Hina/Tanjug/Slobodan Miljević

U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture, Goran Vesić.

„Iako ovaj ugovor nije financijski značaja, kao kad se grade ceste i pruge, on je itekako važan, jer pokazuje integriranje regiona i olakšava život građana“, objavio je Vesić na svom službenom Facebook profilu.

Istakao je i da je jedan od njegovih glavnih ciljeva integracija sustava naplate cestarina, kako s BiH, tako i s Crnom Gorom, Sjevernom Makedonijom, Hrvatskom, Grčkom i drugim državama.

Očekujem da će 15. travnja biti uspostavljena i zajednička integrirana naplata cestarine s Crnom Gorom, 15. svibnja s Hrvatskom, a u lipnju da počne i integrirana naplata s Grčkom“, najavio je Vesić.

Uputio je i zahvalnost ministru komunikacija i saobraćaja BiH, Edinu Fortu, i ministru saobraćaja i komunikacija Republike Srpske, Nedeljku Čubriloviću na „velikom doprinosu da se potpiše današnji sporazum“.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari