S&P i Nasdaq indeksi rastu zbog dobrih kvartalnih rezultata kompanija

Pixabay.com
Burza, ilustracija Foto: Pixabay.com

Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks dosegnuo novu rekordnu razinu, treći trgovinski dan zaredom, dok ulagači prate kvartalne poslovne rezultate kompanija.

Dow Jones pao je 0,25 posto, na 37.905 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,29 posto, na 4.864 boda, a Nasdaq indeks 0,43 posto, na 15.425 bodova.

Rast S&P 500 i Nasdaq indeksa četvrti dan zaredom pripisuje se boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima nekoliko kompanija, među ostalim, Verizon Communicationsa i Procter & Gamblea.

S druge strane, zbog slabijih poslovnih rezultata pale su cijene dionica 3M-a i Johnson & Jonhsona.

Idućih dana slijedi val poslovnih izvješća najvećih kompanija, uključujući Netflix i Teslu, a idućega tjedna na rasporedu su i tehnološki divovi, kao što su Apple, Microsoft…

Sezona objava kvartalnih poslovnih izvješća dosad nije bila baš impresivna, s obzirom na neujednačene rezultate najvećih banaka.

I na većini azijskih burzi cijene su dionica u srijedu porasle jer se ulagači nadaju novim poticajima na kineskim tržištima.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko sedam sati u plusu 0,3 posto te je tako rastao drugi dan zaredom.

Jutros je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks pao 0,8 posto, kao i, za oko 0,4 posto,  cijene dionica u Južnoj Koreji. U Australiji, Šangaju i Hong Kongu porasle su, pak, između 0,1 i 1,5 posto.

Snažan rast cijena dionica u Hong Kongu zahvaljuje se skoku cijene dionice Alibabe za gotovo šest posto, ali i pisanju medija da kineske vlasti razmatraju mjere kojima bi podržale tamošnje burze, s obzirom da se cijene dionica kreću na najnižim razinama u pet godina.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari