Ryanair pod istragom talijanskih regulatora zbog zlouporabe dominantnog položaja

Pixabay.com
Ryanair, ilustracija Foto: Pixabay.com

Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela ozbiljnu i nepopravljivu štetu putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su talijanski mediji.

U nekoliko navrata Ryanair je fizičkim i online turoperatorima blokirao pristup ponudama i popustima na svojoj web stranici, utvrdio je regulator.

Irski prijevoznik ima najveći udio u talijanskom tržištu, prema podacima regulatora.

Najveća europska aviokompanija po broju putnika ima osam dana za odgovor na odluku regulatora. Njezini predstavnici vjerojatno će se sastati s predstavnicima agencije u drugoj polovini tjedna, piše Il Messaggero.

Ako Ryan ne ponudi uvjerljive argumente za svoje postupke, morat će ukloniti sve prepreke koje postavlja agencijama za putovanja i konkurenciji, prenosi Hina.

Kompanija želi učvrstiti vodeću poziciju na talijanskom tržištu i zainteresirana je za dodatne termine u rimskoj zračnoj luci Fiumicino. To bi moglo otvoriti povezivanje nacionalnog prijevoznika ITA Airwaysa i Lufthanse, prema odredbama Europske komisije.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari