Rast vrijednosti građevinskih radova u Hrvatskoj u prvom kvartalu

Foto: Pixabay.com

U prvom kvartalu ove godine vrijednost građevinskih radova koje su vlastitim radnicima izveli poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih veća je za 25,6 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je vrijednost novih narudžbi veća za 24 posto, pokazuju podaci priopćenje Državnog zavoda za statistiku.

Ukupna vrijednost građevinskih radova u prvom kvartalu ove godine iznosi gotovo 1,2 milijarde eura, od čega se 854,8 milijuna eura odnosi na radove koji se izvode uz pomoć vlastitih radnika, a 343,8 milijuna eura na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u prvom kvartalu iznosila je 1,17 milijardi eura, od čega se 687,7 milijuna odnosi na zgrade, a 483,5 milijuna na ostale zgrade, piše Seebiz.

Promatrajući samo radove koje izvode vlastiti radnici, 66,5 posto radova izvedeno je u novogradnji, dok ostali radovi iznose 33,5 posto.

Pritom je 56,5 posto radova izvedeno na zgradama, a 43,5 posto na ostalim objektima poput prometne infrastrukture, cjevovoda, komunikacijskih i energetskih vodova itd., pokazuju podaci DZS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari