Preminuo Ivica Pivac, poduzetnik i predsjednik Grupe Pivac

Hina/arhiv
Preminuo Ivica Pivac Foto: Hina/arhiv, 2019.godina

Predsjednik Grupe Pivac, te većinski vlasnik Kraša, Ivica Pivac (71) umro je u ponedjeljak kasno poslijepodne u splitskoj bolnici, nakon što mu je pozlilo na plaži.

Ivica Pivac, diplomirani agronom, priču o Mesnoj industriji Braća Pivac počinje u gradiću Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori 1952. godine. Kompanija je, kako se navodi na njezinim internetskim stranicama, počela kao mali obiteljski obrt, a s godinama je izrasla u jednu od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj. Tvrtka danas ima 250 maloprodajnih poslovnica diljem zemlje.

Osim Mesne industrije Braća Pivac, Grupa Pivac obuhvaća još dvije mesno-prerađivačke tvrtke – PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda.

Mesna industrija Braća Pivac izvijestila je u siječnju 2020. godine da je postala i većinski vlasnik “Kraša”, odnosno vlasnici su oko 55 posto dionica ove tvrtke.

U rujnu 2021. godine, mediji su izvjestili da je mesna industrija Braće Pivac bila je i kupac velikog paketa dionica Podravke koje je prodao Erste plavi mirovinski fond.

Grupa Pivac u vlasništvu je Ivice i Nevena Pivca, te njihova nećaka Miljenka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari