Ponovno rast na Wall Streetu, dionica Nvidije u blagom padu

Pixabay.com
Burza, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica blago porasle, a trgovalo se oprezno jer ulagači ne žele riskirati uoči objave novog izvješća o inflaciji u SAD-u koje bi moglo utjecati na smjer tržišta.

Dow Jones indeks porastao je 0,04 posto, na 39.127 bodova, S&P 500 0,16 posto, na 5.477 bodova, a Nasdaq 0,49 posto, na 17.805 bodova.

U fokusu ulagača bile su, kao i prethodnih dana, dionice tehnoloških kompanija.

Cijena dionice Nvidie, glavne “zvijezde” na tržištu u posljednje vrijeme, blago je pala, no porasle su cijene drugih velikih tehnoloških kompanija kao što su Applea, Amazon i Tesla.

Ulagači se nadaju daljnjem popuštanju inflacije, što bi podržalo nade u znatnije smanjenje kamata američka središnje banke u ovoj godini.

Čelnici Feda posljednjih dana poručuju da je inflacija i dalje osjetno iznad ciljanih razina središnje banke i procjenjuju da je do kraja godine moguće jedno smanjenje kamata.

Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica pale jer ulagače zabrinjava jačanje inflacije, a čekaju i moguću intervenciju japanskih monetarnih vlasti.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u sedam sati u minusu 0,5 posto.

Pritom je japanski Nikkei indeks pao 1,1 posto, a cijene dionica u Južnoj Koreji, Šangaju, Australiji i Hong Kongu između 0,4 i dva posto.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari