Poljska pomaže građanima s vraćanjem hipotekarnih kredita i u 2024. godini

Hina/Epa
Poljski premijer, Donald Tusk, Foto: Hina/Epa/Leszek Szymanski

Poljska vlada odobrila je nacrt zakona koji predviđa pomoć građanima pri otplati hipotekarnih kredita i u 2024. godini, rekao je premijer Donald Tusk.

Program je isprva zamišljen kao mjera pomoći građanima čije su rate u 2022. i 2023. znatno porasle zbog podignutih kamatnih stopa, otvarajući im mogućnost „preskakanja“ najviše osam mjesečnih rata tijekom 12 mjeseci.

Vlada Mateusza Morawieckog najavila je produljenje programa na 2024. u rujnu prošle godine, prenosi Hina, uz primjenu kriterija primanja, a vlada Donalda Tuska sprema se provesti tu najavu u djelo.

“Odlučili smo produljiti program za one koji su uzeli hipotekarne kredite i sada imaju problema s njihovom otplatom. Također smo odlučili povećati pomoć onima koji su ostali bez posla”, rekao je poljski premijer.

Prema izmijenjenom programu, dužnici će moći preskočiti rate u svibnju i lipnju i po jednu ratu u trećem i u četvrtom kvartalu.

Pravo na „preskakanje“ rata imat će građani s kreditima manjim od 1,2 milijuna zlota odnosno 277.784,12 eura i oni čija rata premašuje 30 posto prihoda kućanstva, priopćila je vlada Poljske.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari