PlayStation ostaje bez osam posto ukupne radne snage

PlayStation, Foto: Fox/Pexels

Sony je objavio da će ukinuti 900 radnih mjesta u svojoj podtvrtki zaslužnoj za igraću konzolu PlayStation koja će tako ostati bez osam posto od ukupnog broja zaposlenih.

Otkazi će utjecati na sve odjele Sony Interactive Entertainmenta, prema priopćenju za tisak PlayStationa, pri čemu se londonski ured, najpoznatiji po hit igri “Singstar”, zatvara u potpunosti.

“Ovo su nevjerojatno talentirani ljudi koji su bili dio našeg uspjeha i vrlo smo zahvalni za njihov doprinos”, napisao je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta.

“Međutim, industrija se promijenila i moramo se pripremiti za budućnost kako bismo spremni dočekali sve što je pred nama”, dodao je Ryan.

Smanjenje radne snage uslijedilo je nakon što je kompanija smanjila prognoze prodaje za ovu godinu i nakon što je Naomi Matsuouka, viša potpredsjednica Sonya, za Bloomberg izjavila da se konzola PlayStation 5 približava kraju svog životnog ciklusa.

Industriju videoigara još od prošle godine potresa velik broj otpuštanja pa je tako Epic Games u rujnu ukinuo 830 radnih mjesta, a Tencentov Riot Games u siječnju otpustio 11 posto svoje radne snage.

2 Odgovora

  1. Smanjili malo prodaju i odmah otpuštaju. A PlayStation je jedan od vodećih. Nema smisla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari