Otvara se ‘Ekološka tržnica’ na Jarunu: Prodavat će samo domaći ekološki proizvođači

Pixabay.com
Voće, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Tržnice Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, pokreće ekološku tržnicu na Jarunskoj tržnici.

Na ekološkoj tržnici sudjelovat će isključivo domaći proizvođači prehrambenih proizvoda s ekološkim certifikatom i oni u prijelaznom razdoblju za ekološku proizvodnju.

U nadolazećem periodu ekološka tržnica radit će od 6. lipnja do 11. srpnja 2024. svakog četvrtka od 16:00 do 20:00 sati na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun, Pakoštanska 5. U planu je da Ekološka tržnica nastavi s radom i u jesenskom periodu.

„Ovim projektom želimo omogućiti potrošačima da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode kao što su voće, povrće, sokovi, džemovi, pčelinji proizvodi itd., a proizvođačima ekoloških proizvoda da nađu stabilno tržište. Pozivamo Zagrepčanke i Zagrepčane da posjete ekološku tržnicu i opskrbe se direktno od proizvođača najkvalitetnijim ekološkim proizvodima iz Zagreba i okolice.“, poručeno je iz gradskog poglavarstva.

U četvrtak 6. lipnja 2024. od 16:00 obilježit će se početak rada ekološke tržnice i predstaviti dvadesetak ekoloških proizvođača uz prigodni popratni program.

14 Odgovora

  1. U drugom pasusu piše da će u radu sudjelovati i ” oni u prijelaznom razdoblju za ekološku proizvodnju” koliko traje prijelazno razdoblje?😄

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari