Oprezno trgovanje i stagnacija na Zagrebačkoj burzi

pixabay.com
Burze, ilustracija; Foto: Pixabay.com

Na Zagrebačkoj se burzi u ponedjeljak očekuje oprezno trgovanje, dok ulagači čekaju nova poslovna izvješća kompanija za drugo tromjesečje, pri čemu bi Crobex indeks trebao stagnirati nakon prošlotjednog pada.

Svi analitičari, koji su sudjelovali u anketi Hine, tako očekuju stagnaciju Crobexa.

Nakon dva pozitivna, Crobex indeks prošloga se tjedna spustio se 0,87 posto, na 2.397 bodova. Crobex10 prekinuo je, pak, trotjedni pozitivni niz, oslabivši 0,49 posto, na 1.408 bodova. Na mjesečnoj razini, Crobex je trenutno u plusu u odnosu na početak srpnja oko 2,1, a Crobex10 oko 2,7 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,2 milijuna eura, što je otprilike 200 tisuća eura manje nego u tjednu ranije.

„Tjedan su obilježila poslovna izvješća kompanija i banaka za drugi kvartal, a Crobexi su pali. Među sektorskim indeksima, najviše je prošloga tjedna pao Crobexindustrija, za 3,1 posto, dok je najviše porastao Crobextransport, za 2,15 posto”, kaže Marko Plastić, analitičar tržišta kapitala u Erste&Steiermaerkische banci.

Daleko najveći promet ostvaren je dionicom Zagrebačke banke, 2,3 milijuna eura, a cijena joj je ojačala 0,4 posto, na 12 eura.

Po likvidnosti je slijedila dionica HT-a, kojom je ostvareno 661 tisuću eura prometa, a poskupjela je 2,36 posto, na 26 eura, što je njezina najviša razina od sredine ožujka 2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari