Od početka godine u Hrvatskoj ostvareno gotovo 42 milijuna noćenja

Image by wirestock on Freepik

Hrvatski turizam u dosadašnjem dijelu godine ostvaruje pozitivne trendove u vidu rasta turističkog prometa, kazao je u utorak direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić navodeći kako u zemlji trenutno boravi više od 910 tisuća turista.

Staničić je, piše Hina, to istaknuo na koordinacijskom sastanku HTZ-a s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije održanom u Šibeniku.

Sastanku su, uz Staničića i direktora TZ Šibensko-kninske županije Krešimira Šakića, prisustvovali i predstavnici 18 turističkih zajednica gradova i općina s područja županije.

“Od početka godine do jučer u Hrvatskoj je ukupno ostvareno preko 9,2 milijuna dolazaka te gotovo 42 milijuna noćenja što je 12 posto više dolazaka i šest posto više noćenja nego lani, dok je u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno oko 2,5 milijuna dolazaka i 14,5 milijuna noćenja što je na razini srpnja prošle godine”, kazao je Staničić.

Naveo je kako trenutno u zemlji boravi preko 910 tisuća turista, a u Šibensko-kninskoj županiji više od 60 tisuća.

Nakon prezentacije Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma, u kojem su identificirani konkurentni i autentični turistički doživljaji Hrvatske i koji za cilj ima repozicioniranje Hrvatske u smjeru premium destinacije, na sastanku se govorilo i o planiranim promotivnim aktivnostima do kraja godine te očekivanim rezultatima u ostatku godine.

“Pred nama su udarni tjedni, špica sezone je tek započela i pred nama su intenzivni dani tijekom kojih moramo zadržati kvalitetu usluge i zadovoljstvo gostiju jer samo tako možemo dugoročno graditi imidž županije kao kvalitetne i održive turističke regije”, zaključio je Krešimir Šakić.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari