Nutris iz Novog Senkovca, prva europska tvornica specijalizirana za proizvodnju izolata boba, potpisao je strateško partnerstvo s belgijskim Azelisom, vodećim globalnim distributerom specijaliziranih sastojaka u prehrambenoj industriji.
Ovo partnerstvo omogućit će plasman Nutrisovih inovativnih proteina i škrobova na tržište Beneluxa, čime Hrvatska dodatno učvršćuje svoju poziciju u globalnoj industriji održive prehrane.
Prema procjenama, europsko tržište biljnih proteina raste po godišnjoj stopi od 8,1 posto, a sektori pekarstva, biljnih napitaka i sportske prehrane predvode potražnju. U tom kontekstu, partnerstvo Nutrisa i Azelisa još će većem broju proizvođača osigurati inovativna, funkcionalna i ekološki prihvatljiva rješenja, a k tome donijeti i pozitivan utjecaj hrvatskim poljoprivrednicima, njih čak 500, od kojih Nutris nabavlja sirovinu.
“U Nutrisu smo predani stvaranju nove generacije biljnih sastojaka koji kombiniraju nutritivnu vrijednost, funkcionalnost i održivost. Partnerstvo s tvrtkom Azelis za nas je uzbudljiv korak prema povećanju globalne dostupnosti proteina boba kao alternative grašku i soji. Ovaj protein neutralnog okusa i svestrane primjene otvara nove prilike za inovativne proizvode bez umjetnih sastojaka. Veselimo se suradnji koja će oblikovati budućnost prehrane”, poručio je Zvonimir Sedlić, direktor Nutrisa.
Azelis je globalno prepoznat lider u distribuciji specijaliziranih sastojaka, čiji je fokus na inovacijama i održivosti. Iz Azelisa ističu da će suradnja s Nutrisom unaprijediti njihove formulacije i podržati prelazak na održive izvore proteina.
“Za nas je partnerstvo s Nutrisom savršen dodatak našem portfelju i savršeno se uklapa u trendove prelaska na nove izvore proteina. U Azelisu smo predani održivosti i inovacijama – vrijednostima koje se savršeno podudaraju s Nutrisovim načelima”, izjavio je Remco Schelvis, voditelj poslovanja za prehranu i nutricionizam u regiji Benelux.
Nutris upravlja prvom europskom tvornicom za proizvodnju izolata proteina od boba, koja se prostire na 10.500 kvadratnih metara u Novom Senkovcu.
Proizvodni proces temelji se na patentiranoj tehnologiji razvijenoj u suradnji sa Sveučilištem u Kopenhagenu i tvrtkom Bioptimate, osiguravajući minimalnu potrošnju resursa uz maksimiziranje nutritivnih i funkcionalnih prednosti proteina.
Pročitajte još:
Kapacitet proizvodnje iznosi 45.000 tona godišnje, uključujući 15.000 tona proteina, 14.000 tona škroba i 3600 tona vlakana. Također, Nutris je krajem prošle godine na sajmu Fi Europe predstavio inovativne proizvode, uključujući NutriSmart A85, topivi protein od boba, i NutriSmart vlakna, koji se primjenjuju u proteinskom kruhu, namazima, shakeovima i pralinama.
Trenutno su prisutni na tržištima Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a, kako navode u priopćenju, nastavljaju širiti globalnu prisutnost i razvijati nova izvozna partnerstva.
3 Odgovora
Bravo!
Drago mi je. Ova suradnja omogućit će širu dostupnost Nutrisovih visokokvalitetnih proizvoda u obliku proteina od boba što je jako zanimljivo jer su izvrsna alternativa proteinima od graška i soje.
Ovo ce bit korisno