Nove cijene goriva u Hrvatskoj od 8. studenog – bez većih promjena

pixabay.com
Benzinska crpka, Foto: Pixabay.com

Od srijede je u Hrvatskoj na snazi novi set cijena o gorivu, a cijene su iste ili neznatno niže, odlučila je Vlada RH, na danas održanoj telefonskoj sjednici.

Tako od srijede, 8. studenog 2023. godine, cijena benzina je ista, odnosno 1,46 eura po litri, dok će dizelsko gorivo biti jeftinije za 0,04 eura po litri te će iznositi 1,52 eura po litri. Plavi dizel također će pojeftiniti za 0,04 eura po litri, te će se za njega izdvajati 0,98 eura po litri.

Kada je riječ o plinu za spremnike, njegova cijena ostaje nepromijenjena – 1,22 eura po kilogramu dok će plin za kućanstva biti jeftiniji za 0,01 eura pa će iznositi 1,78 eura po kilogramu.

Na slobodnom tržištu, odnosno da nema mjera Vlade RH, benzin bi koštao 1,59 eura po litri, dizel 1,67 eura, plavi dizel 1,07 eura po litri, dok bi plin za spremnike koštao 1,46 eura po kilogramu. Plin za kućanstva odnosno boce iznosi bi 2,09 eura po kilogramu.

Nove cijene goriva u Hrvatskoj bit će na snazi naredna dva tjedna.

Donesena je i Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, koja je na snazi do 20.studenog.

Radi ublažavanja rasta maloprodajne cijene energenata, Vlada RH je izmjenama Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju tijekom 2022. godine u devet navrata snižavala visinu trošarine na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo te u prosincu 2022. godine i na loživo ulje, a tijekom 2023. u petnaest navrata.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari