Norveška tvrtka Visma preuzela tvrtku Elektronički računi

Freepik.com
Softverska tvrtka, Foto: Freepik.com

Norveška softverska kompanija Visma ušla je na hrvatsko tržište akvizicijom tvrtke Elektronički računi, vodećeg pružatelja SaaS poslovnih alata u Hrvatskoj, među kojima je najpoznatiji servis mojeRačun.

Taj domaći informacijski posrednik nastavit će djelovati kao neovisna tvrtka, s istim menadžmentom i pod istim brendom, ali s resursima i znanjem vodeće europske softverske kompanije, kazali su iz Elektroničkih računa, ne navevši vrijednost ove transakcije.

“Tvrtka Elektronički računi oduvijek je bila posvećena poboljšanju konkurentske prednosti i operativne učinkovitosti poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Pridruživanje Visma grupi ne samo da potvrđuje naše dosadašnje napore, nego nas potiče da težimo ostvarenju još viših ciljeva, zahvaljujući većim resursima i stručnom znanju”, rekao je Marko Emer, izvršni direktor i osnivač servisa mojeRačun.

Osnovan 2014. godine, servis mojeRačun na tržište je donio inovativno rješenje za razmjenu eRačuna, prenosi Hina, kao i sustave za upravljanje dokumentima kroz sveobuhvatni paket usluga mojeUred.

Za Vismu, vodećeg pružatelja softvera u oblaku u Europi, ulazak na hrvatsko tržište slijedi nakon što su se u protekle tri godine proširili na zemlje poput Italije, Španjolske, Njemačke, Portugala i Francuske.

“Inovativan pristup servisa mojeRačun u pojednostavljenju poslovnih procesa i njihova posvećenost zadovoljstvu korisnika, potpuno su u skladu s našom misijom. Zajedno ćemo nastaviti pokretati digitalnu transformaciju poduzeća u Hrvatskoj”, istaknula je Merete Hverven, izvršna direktorica Visme.

Grupa sada obuhvaća više od 180 softverskih poduzeća u 33 zemlje, pružajući usluge za 1,8 milijuna korisnika u Europi i Latinskoj Americi i to s proizvodima koji pokrivaju i privatni i javni sektor, navodi se u priopćenju.

ELEKTRONIČKI RAČUNI d.o.o.

Ulica Simona Gregorčiča 8, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
6.037.886,77 (2023)
Broj zaposlenih:
71 (2023)

7 Odgovora

  1. Za digitalizaciju u RH zasluzne su jedino ovakve privatne transakcije i suradnja..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari