NO HEP-a imenovao Vicu Oršulića za predsjednika uprave na šest mjeseci

HEP/HRT
Vice Oršulić, novi predsjednik Uprave HEP-a, Foto: HEP-HRT/Screenshot

Vice Oršulić imenovan je danas za predsjednika uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP).

„Nadzorni odbor (NO) HEP-a je, prijedlog Vlade RH, razriješio dosadašnjeg predsjednika Uprave Franu Barbarića te također na Vladin prijedlog predsjednikom Uprave imenovao Vicu Oršulića, na mandat od šest mjeseci, do provedbe javnog natječaja“, priopćeno je iz HEP-a.

Oršulić dužnost preuzima s današnjim danom. Dosadašnji članovi Uprave Petar Sprčić i Tomislav Šambić nastavljaju obavljati svoje dužnosti, prenosi Hina.

“Hrvatska elektroprivreda je strateška energetska tvrtka od posebne važnosti za Republiku Hrvatsku, za njeno gospodarstvo i građane. Spreman sam svoje znanje, iskustvo i energiju uložiti u ispunjenje glavnih ciljeva HEP-a u idućem razdoblju: efikasnu realizaciju investicijskih projekata i provedbu energetske tranzicije izgradnjom vlastitih izvora te jačanjem mreže radi prihvata novih obnovljivih izvora energije drugih energetskih subjekata, poduzetnika i građana”, rekao je novi predsjednik uprave, Vice Oršulić.

Time će HEP, kako je rekao, u sinergiji s Vladom Hrvatske dati snažan doprinos razvoju ukupnog hrvatskog gospodarstva i odigrati ključnu ulogu u jačanju energetske neovisnosti naše države.

U potpunosti ćemo ispuniti svoje zadaće u provedbi mjera Vlade za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena. Pritom ćemo u suradnji s Vladom provesti potrebne aktivnosti s ciljem zadržavanja financijske stabilnosti i snažnog investicijskog potencijala HEP-a. Bitno nam je i kontinuirano unaprjeđenje kvalitete usluge i odnosa s korisnicima i kupcima električne i toplinske energije i plina. U svemu navedenome otvoreno ćemo surađivati sa svim našim dionicima”, izjavio je Oršulić.

Vice Oršulić rođen je 1970. godine. Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu diplomirao je 1996. godine i stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike.

U HEP Proizvodnji radi od 1996. godine, a od 2018. do prosinca 2022. godine bio je direktor Proizvodnog područja HE Jug. Od 1. siječnja 2023. član je Uprave HEP-a d.d.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari