Niže cijene ulaznica za jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj

Plitvička jezera, foto: Nacionalni park 'Plitvička jezera'

Ovaj tjedan Plitvička jezera obilježavaju 75 godina od proglašenja nacionalnim parkom. To je prvi hrvatski nacionalni park koji 45 godina ponosno nosi i titulu UNESCO-ova prirodnog blaga na popisu svjetske baštine. Tim povodom ovaj tjedan su cijene ulaznica niže. 

Ugodno toplo i malo vjetrovito vrijeme ovih je dana na Plitvice primamilo mnoštvo posjetitelja. Sva su jezera dostupna, kao i vožnja autobusima i brodićima.

Zbog rekonstrukcije staze još se jedino ne može do samog Velikog slapa. Povodom obilježavanja
75 godina hrvatskog najstarijeg nacionalnog parka do 8. travnja mogu kupiti povoljnije ulaznice, prenosi HRT.

Nova ulaganja

Park prije sezone intenzivno obnavlja infrastrukturu, ali i nekadašnji restoran Kozjak. “Radi se o jednoj vrsti replike iz vremena kada je napravljen, nakon Drugog svjetskog rata i po fotografijama iz 1981. godine radi se rekonstrukcija. Tako da očekujemo da će i on ovo ljeto biti u funkciji.” izjavio je ravnatelj JU NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Gostiju na Plitvicama ne manjka. U okolnim kampovima popunjenost je već i u predsezoni odlična, čemu pridonosi lijepo vrijeme. Nastavljaju se i ulaganja u nove digitalno zelene kapacitete.

Planiramo u ovoj godini putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u digitalizaciju i poboljšanje novih smještajnih jedinica tako da budu orijentirane zeleno i digitalno.

Ove je godine predsezona u ovdašnjim kampovima 20 posto bolja od lanjske, a i rezervacije za plitvičko područje na vrhuncu sezone su optimistične.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari