Nastavljeno trgovanje dionicom tvornice Jadran nakon ročišta o stečaju

Jadran tvornica

Zagrebačka burza (ZSE) je obavijestila je nastavljeno trgovanje dionicama nakon što je dobila ‘Obavijest izdavatelja o zaključcima s ročišta’.

Podsjetimo, za kompaniju Jadran tvornica čarapa d.d. pokrenut je postupak na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Stalna služba u Karlovcu, kako bi se utvrdilo postoje li pretpostavke za stečajni postupak. Prijedlog je podnijela kompanija zbog nemogućnosti plaćanja obaveza duže od 60 dana, što je i obaveza prema Stečajnom zakonu, a ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka održano je danas, 27. ožujka 2024. u Karlovcu.

Trgovački sud je rješenje donio na prijedlog Jadrana temeljeći ga na odredbama čl. 16. i čl. 109. Stečajnog zakona. U prijedlogu je navedeno da blokada računa i novčanih sredstava traje preko 60 dana, što je argumentirano dostavom potvrde o neizvršenim osnovama za plaćanje Financijske agencije od 28. veljače 2024. U potvrdi je navedeno da je tvornica Jadran već 110 dana u neprekinutoj blokadi te da je ukupno dužna 167.109,33 eura. Uz prijedlog predlagatelj je dostavio popis imovine i obveza, izvatke iz zemljišnih knjiga, izjavu o imovini namijenjenoj prodaji i ulaganju u imovinu, popis pokretnina, vozila, izvještaj o sudskim predmetima i izjavu o broju zaposlenih.

„Dana 27.03.2024. godine pri Trgovačkom sudu u Karlovcu održano je ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Jadran tvornica čarapa d.d. Na ročištu je donesen zaključak kojim se od odgovorne osobe Društva traži dodatna dokumentacija. Odnosno zapisnik sa sjednice nadzornog odbora na kojem je donesena odluka o imenovanju direktora društva od dana 29. listopada 2020. godine te se odlučuje da će se o vjerodostojnosti iste provesti saslušanje tadašnjeg predsjednika nadzornog odbora. Iduće ročište bit će zakazano pisanim putem.“, navedeno je iz tvornice u dopisu Zagrebačkoj burzi, nakon čega je nastavljeno trgovanje, koje je prethodno zaustavljeno prije ročišta.

Tvrtka ima preko 200 malih dioničara, a najveći držatelj dionica je Valamar rivijera s 24,87 posto.

JADRAN d.d.

Ulica Vinka Žganeca 2, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
3.899.472,96 (2022)
Broj zaposlenih:
66 (2022)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari