Nakon što je podijelio otkaze, Musk si i dalje pokušava riješiti plaću od 56 milijardi dolara

Pixabay.com
Elon Musk, Foto: Pixabay.com

Dok se dionicama Tesle trguje na najnižoj razini u gotovo godinu dana, proizvođač električnih automobila poslao je hitnu novu poruku dioničarima – zahvaljujući sudu u Delawareu koji je u siječnju poništio paket plaća, Elon Musk još uvijek nije primio svojih nevjerojatnih 56 milijardi dolara plaće.

Zbog toga je od dioničara je zatraženo da po drugi put glasaju za taj ogromni iznos Muskovih primanja.

Tvrtka je napomenula da će dioničari također imati priliku glasati o preseljenju uprave u Teksas, kao svojevrsnu osvetu Delawareu za presudu tamošnjeg suda u kojoj je Muskova plaća okarakterizirana kao “nepoštena”.

“Nikada ne osnivajte tvrtku u državi Delaware”, komentirao je Musk potom na X-u.

Ova vijest, piše portal Fast Company, dolazi samo nekoliko dana nakon što je Musk najavio da će Tesla otpustiti desetinu svoje globalne radne snage, dok je ostalih 90 posto poručio da im “unaprijed želi zahvaliti na teškom poslu koji je pred njima”.

Velik kakav je bio kad ga je Musk prihvatio 2018. godine, njegov paket prihoda nije uključivao plaću u tradicionalnom smislu.

Umjesto toga, ponuda je bila za 304 milijuna opcija, strukturiranih u 12 tranši, od kojih je svaka bila povezana s kriterijima izvedbe.

Svaka tranša bila je otprilike ekvivalentna jedan posto Teslinih dionica, u vrijednosti od oko 12 posto kapitala u tvrtki.

Krajem siječnja, sud u Delawarea poništio je taj paket, proglasivši ga nepoštenim prema dioničarima i tvrdeći da ga je Musk dobio lažnim pregovorima s odborom.

7 Odgovora

  1. Kako li je nekome malo dosta, a nekima i previse premalo. Pare mu srecu kupiti nece.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari