Musk dijeli otkaze u Tesli: Više od 14.000 ljudi ostaje bez posla

Elon Musk, Ilustracija
Elon Musk Foto: Steve Jurvetson

Tesla će otpustiti više od 10 posto ukupne radne snage, otkrio je interni memorandum u koji su uvid imali novinari Reutersa.

Najveći svjetski proizvođač automobila po tržišnoj vrijednosti u prosincu je imao 140.473 zaposlenika na globalnoj razini, pokazuje njegovo posljednje godišnje izvješće. Ukupan broj otkaza, ostvare li se planovi iz navedenog internog dokumenta, iznosit će više od 14.000.

Neki zaposlenici već su obaviješteni o otpuštanjima, rekao je Reutersu izvor upoznat s tim pitanjem, ne želeći biti imenovan zbog osjetljivosti teme.

“Dok pripremamo tvrtku za našu sljedeću fazu rasta, iznimno je važno sagledati svaki aspekt za smanjenje troškova i povećanje produktivnosti”, rekao je izvršni direktor Tesle Elon Musk u memorandumu.

“Kao dio ovog napora, izvršili smo temeljit pregled organizacije i donijeli tešku odluku o smanjenju našeg broja zaposlenih za više od 10 posto na globalnoj razini”, precizirao je.

Dionice kompanije u ovoj su godini pale za oko 31 posto, za razliku od drugih proizvođača automobila kao što su Toyota Motor i General Motors čije su dionice porasle za 45, odnosno 20 posto zahvaljujući sporom prelasku potrošača s tradicionalnih na električna vozila.

Planirana ukidanja radnih mjesta stižu nakon što je Tesla ovog mjeseca izvijestila da su njegove globalne isporuke vozila u prvom tromjesečju pale prvi put u gotovo četiri godine, budući da ni smanjenja cijena nisu uspjela potaknuti potražnju.

12 Odgovora

  1. Uzas! Ova mu je dobra “neki zaposlenici vec znaju”, pa reci svima na vrijeme da se snadju

  2. I naravno da ce od drugih ocekivati da rade duplo za te ljude koji su otpusteni. Samo da bi se imalo sto vise para. Zalosno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari