Najveći hrvatski proizvođač jabuka postaje dio mađarske Mészáros Grupe

Foto: Tom Swinnen/Pexels

Tvrtka Rabo iz Kneževih Vinograda, najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježe jabuke, postaje nova članica mađarske Mészáros Grupe, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke ne navodeći vrijednost akvizicije.

Hina piše da će u okviru Mészáros Grupe tvrtka Rabo i dalje, s dosadašnjim menadžmentom i zaposlenicima, nastaviti s uspješnom realizacijom svih planiranih aktivnosti i zacrtanih ciljeva.

Ta akvizicija, osim prilike za daljnji razvoj tvrtke, investicije i zapošljavanja, predstavlja i mogućnost dodatnog osnaživanja lokalne zajednice, kao i baranjske privrede u cjelini, ističe se u priopćenju.

Vlasnik Grupe Mészáros Lőrinc kazao je da će tom akvizicijom dobiti jedinstveni know-how o proizvodnji, skladištenju, konfekciji i distribuciji svježeg voća, koji se može uspješno primjenjivati u svim budućim ulaganjima u tvrtku, ali također i na njihovim površinama u Mađarskoj.

“Naš cilj je da Rabo, uz očuvanje svog prepoznatljivog brenda i pozicije u sektoru proizvodnje voća, predstavlja i snažnu platformu za budući rast i investicije u ovaj specifičan sektor, a koje bi naša Grupa mogla provoditi u narednom razdoblju”, kazao je Lőrinc.

Osnivač i budući izvršni direktor tvrtke Rabo Nikola Velicki je istaknuo kako će Rabo, kao hrvatski lider u proizvodnji jabuka i njen najveći izvoznik, zasigurno predstavljati vrlo vrijedan segment bogatog poljoprivrednog portfelja Mészáros Grupe, ali i njen značajan iskorak u sektor voćarstva.

Mészáros Grupa je, kako stoji u priopćenju, jedan od najznačajnijih europskih poljoprivrednih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mljekarstva, peradarstva te vinarstva, s više od 50.000 hektara proizvodnih površina.

Tvrtka Rabo proizvodi 8.000 tona jabuke i 500 tona nektarine, što ih čini najvećim proizvođačima i izvoznicima toga voća u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari