Najtočniji rezultati poslovanja poduzeća na portalu CompanyWall: Tko regulira parametre poslovanja i uspostavlja standarde poslovanja?

Prije nego uđete u bilo kakve poslovne dogovore, potencijalne suradnje i partnerstva, važno je znati na temelju kojih parametara gospodarske institucije odlučuju koja je tvrtka kreditno sposobna i likvidna te tko regulira te parametre i uspostavlja standard poslovanja.

Najveći izazovi s kojima se susreću gospodarstvenici diljem regije i svijeta su sklapanje partnerstava s nepouzdanim suradnicima, kao i nemogućnost naplate potraživanja te slaba platežna sposobnost onih s kojima stupaju u suradnju.

Niz novih prilika koje donosi tehnološka revolucija popraćen je i novim rizicima, te je postalo nužno dobiti uvid u relevantne financijske i poslovne podatke o drugim tvrtkama i državama radi lakšeg razumijevanja investicijskih prilika, rizika i prednosti koje donosi određeni posao okoliš.

Prema rezultatima Državnog zavoda za statistiku, u Republici Mađarskoj u 2022. godini bilo je registrirano ukupno 981.215 aktivnih pravnih osoba – poduzetnika i trgovačkih društava, što je oko 30.000 više nego u 2021. godini. Najveći broj tvrtki, njih čak 698.381, ima jednog zaposlenog, dok 42.536 registriranih pravnih osoba nema niti jednog zaposlenog, 203.251 tvrtka zapošljava od dvije do devet osoba, dok 31.270 tvrtki ima od 10 do 49 zaposlenih. Također, 4.781 tvrtka zapošljava između 50 i 249 radnika, dok 996 tvrtki plaća doprinose za više od 250 osoba.

Poslovanje tvrtke najbolje se može protumačiti uvidom u detaljna financijska izvješća, usporedbom posljednjih rezultata s onima iz prethodnih nekoliko godina, kako bi se uvidjeli trendovi u upravljanju i stvarni razlozi njihovih mogućih uspona i padova. Redovito podnošenje financijskih izvješća i iskazivanje svih relevantnih parametara računa dobiti i gubitka i bilance postali su zakonska obveza u svim europskim zemljama, a prikupljaju se u ovlaštenim nacionalnim registrima na razini svake zemlje.

No, nedostatak javno dostupnih informacija koje prikupljaju nacionalni registri je njihova općenitost i činjenica da se s njima ne dobiva financijska analiza poduzeća, kao ni razina njihovog boniteta.

Bonitetna kuća CompanyWall, koja posluje u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Mađarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, svojim korisnicima nudi pregled godišnjih izvješća svih pravnih osoba u tim zemljama, kao i korištenje jedinstvene usluge naprednog pretraživanja.


“Tradicionalni načini provjere poslovanja vaših konkurenata, kao i provjera podataka u nacionalnim registrima, prespori su i neučinkoviti za tempo koji nam suvremeno poslovanje nameće. Vrijeme je luksuz u poslovnom svijetu koji si ne možemo priuštiti. zašto bonitetne agencije rade financijsku analizu i ocjenu boniteta umjesto klijenata. Nudimo vam pouzdane i obrađene informacije koje možete odmah koristiti”, izjavila je Maja Kljun, direktorica CompanyWall Businessa.

Informacije moraju biti dostupne svima, a u svijetu brzog poslovanja CompanyWall Business platforma omogućuje poslovnim subjektima donošenje brzih i sigurnih poslovnih odluka.

“Poslujemo s ciljem pomoći drugim poslovnim subjektima da unaprijede svoje poslovanje pronalaskom i povezivanjem s novim klijentima. Osim toga, bavimo se provjerom potreba i likvidnosti te poboljšanjem učinkovitosti rada poduzeća analizom financijskih podataka i brojnim ekonomski čimbenici”, dodala je direktorica tvrtke CompanyWall Maja Kljun.

Koristeći specifičnu metodologiju financijske analize, potvrđenu EUIPO registracijom, koju koriste elitne svjetske rejting agencije kao što su Standard & Poor’s (S&P), Fitch Group i Moody’s (Big Three), CompanyWall je ovlašten za izradu kreditnih izvješća, kreditnih rejtinga i certifikati tvrtke.

Godišnje izvješće sastoji se od bilance i računa dobiti i gubitka. Kreditno izvješće omogućuje vam da na brz, jednostavan i jasan način dobijete uvid u cjelokupno izvješće tvrtke, bilancu, pokazatelje, izvješća o uspješnosti i druge podatke. Osim toga, ovo izvješće sadrži grafičke prikaze analize financijskih podataka radi lakšeg razumijevanja.

Bonitetna ocjena svih tvrtki na portalu CompanyWall dobivena je temeljitom analizom. Bonitetne ocjene su skup standardiziranih podataka koji obuhvaćaju cjelokupno poslovanje poslovnog subjekta. U širem smislu, kreditni rejting je mišljenje stručnjaka o ekonomskoj pouzdanosti poslovnog čovjeka. Bonitetne ocjene gospodarskih subjekata razvrstane su u bonitetne razrede, od najviše AAA do najniže CCC.

„Certifikat bonitetne izvrsnosti naše tvrtke valjani je certifikat koji se dodjeljuje tvrtkama koje zadovoljavaju stroge ekonomske i financijske kriterije. Bonitetna ocjena, koju izračunavamo na temelju jasne metodologije i analize financijskog izvješća, zapravo je pisano svjedočanstvo o poziciji na tržištu. Ocjenu boniteta radi tim ekonomskih stručnjaka na temelju službenih podataka koji su dostupni zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji koju CompanyWall business ima s nacionalnim registrima“, naglasila je Kljun.

Sada imate priliku biti najbolje i najbrže informirani donositelj poslovnih odluka u regiji. Osim pregleda godišnjih izvješća poduzeća, financijski asistent CompanyWall dodatno nudi naprednu pretragu svih pravnih osoba po odabranim parametrima. Provjera likvidnosti, profitabilnosti ili ekonomske mreže poduzeća nikad nije bila jednostavnija.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari