Najavljena tri programa potpore za ublažavanje posljedica afričke svinjske kuge

pixabay.com
Farma svinja, Foto: Pixabay.com

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske objavilo je da su u e-savjetovanje upućena tri nova programa potpore radi ublažavanja posljedica od afričke svinjske kuge (ASK), a ti su programi ukupno vrijedni osam milijuna eura.

Ministarstvo poljoprivrede je tako u javno savjetovanje uputilo nacrt programa potpore gospodarstvima zbog narušenog proizvodnog potencijala uslijed provedbe naređenih mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge, vrijednosti pet milijuna eura. 

U e-savjetovanju su, piše Hina, i nacrti programa potpore za očuvanje proizvodnje prasadi na području zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge, vrijednosti dva milijuna eura, te programa državne potpore za ublažavanje gubitaka nastalih u objektima za klanje i preradu svinjskog mesa na području zone ograničenja, vrijednosti jedan milijun eura. 

S obzirom na žurnost donošenja provesti će se skraćeno e-savjetovanje, za prva dva programa u trajanju od sedam dana, a za treći program u trajanju od 15 dana, ističu iz Ministarstva.

U priopćenju ministarstva se navodi i kako su potkraj prošlog tjedna utvrđena dva pozitivna nalaza afričke svinjske kuge u zoni ograničenja, dok od utorka, 17. listopada na području Osječko-baranjske županije nije zabilježen niti jedan pozitivan slučaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari