Micron optužen za krađu patenata: Mora platiti 411,35 milijuna eura odštete

Freepik.com
Čipovi, ilustracija, Foto: Freepik.com

Proizvođač čipova Micron Technology duguje Netlistu, tvrtki za računalnu memoriju, 411,35 milijuna eura odštete zbog kršenja Netlistovih patentnih prava povezanih s tehnologijom memorijskih modula za računalstvo visokih performansi.

Porotnici Okružnog suda SAD-a za istočni okrug Teksasa složili su se s Netlistom da Micronovi poluvodički memorijski proizvodi krše dva Netlist patenta koji se odnose na tehnologiju za poboljšanje kapaciteta i performansi memorijskih modula.

Porota je također zaključila da je Micron to namjerno učinio, što bi moglo dovesti do toga da sudac poveća odštetu i do tri puta.

“Zahvalni smo na odluci porote i njihovom priznanju važnosti Netlistove inovacije”, rekao je odvjetnik Netlista Jason Sheasby.

Netlist je prošle godine dobio presudu od 280 milijuna eura protiv Samsunga na istom sudu u povezanom sporu oko patenata.

Cijena dionica Microna porasla je ove godine zbog potražnje za njegovim čipovima koji se koriste za tehnologiju umjetne inteligencije. Netlist je tužio Micron 2022., navodeći da tri poluvodička memorijska modula krše njegove patente.

Micron je odbacio optužbe i iznio nekoliko obrana, uključujući argumente da su patenti nevažeći.

Sud američkog Ureda za patente i žigove poništio je jedan od patenata u travnju, piše Reuters.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari