Medika isplaćuje 200 eura dividende po dionici

pixabay.com
Farmaceutski proizvodi, ilustracija Foto: Pixabay.com

Redovna godišnja Glavna skupština Medike d.d. održana je u Zagrebu, dana 2. 5.2024. godine, s početkom u 12,00 sati u poslovnim prostorijama Medike d.d. u Zagrebu, Capraška 1, objavila je Zagrebačka burza (ZSE).

Prema dnevnom redu razmotrena su godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, izvješća revizora Društva, izvješća Uprave o stanju Društva, te izvješća Nadzornog odbora.

Također donesena je odluka o uporabi dobiti.

Prema popisu prisutnih na Glavnoj skupštini je bilo prisutno 11 prijavljenih dioničara odnosno punomoćnika koji raspolažu s ukupno 26.154 glasova što čini 86,62 posto temeljnog kapitala Društva odnosno 90,33 posto od ukupnog broja glasova.

Dobit skoro 15 milijuna eura

„Po protuprijedlogu dioničara Auctor d.o.o. iz Zagreba, postojećem prijedlogu odluke pod točkom 3. Dnevnog reda donijeta je odluka: Cjelokupna neto dobit Društva u iznosu 112.784.174,84 kn/ 14.969.032,43 EUR, rasporedit će se u zadržanu dobit. Dioničarima Društva isplatit će se dividenda u iznosu 200,00 EUR po dionici. Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti Društva. Pravo na isplatu dividende imaju svi dioničari koji su taj status imali na dan donošenja odluke o isplati dividende, osim vlastitih dionica Društva.“, poručeno je u vezi zaključka o dobiti i dividendi.

Odluka je donijeta je s 86,18 posto danih valjanih glasova.

Predsjedniku i članovima Uprave dala se razrješnica kojom se odobrava njihov rad u 2023. godini, kao i predsjedniku i članovima Nadzornog odbora.

Medika je najstarija veledrogerija u Hrvatskoj, čija je temeljna djelatnost prodaja i skladištenje te distribucija humanih i veterinarskih lijekova, medicinskih proizvoda, opreme i stomatoloških pomagala, dijetetskih, kozmetičkih, higijenskih i drugih proizvoda namijenjenih zdravstvenom tržištu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari