L’Oreal izvijestio o rastu prodaje u prvom tromjesečju 2024.

Freepik.com
Rast prodaje, Foto: Freepik.com/Ilustracija

L’Oreal je izvijestio o porastu prodaje od 9,4 posto u prvom tromjesečju 2024., nadmašivši očekivanja i ublaživši zabrinutost oko smanjenja prodaje na dva najveća tržišta ljepote, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini.

Francuski kozmetički div, koji posjeduje brendove Maybelline i Lancome, izvijestio je o prodaji od 11,24 milijarde eura u prva tri mjeseca do kraja ožujka. Rast prodaje premašio je predviđanja analitičara od 6,1 posto.

L’Oreal je rekao da je prodaja u Sjevernoj Americi i Europi porasla za više od 12 posto, jer su ponuda za masovno tržište i dermatološki proizvodi kompenzirali slabost u njihovom luksuznom segmentu.

L’Oreal je priopćio da je njegov odjel za proizvode široke potrošnje, koji uključuje L’Oreal Paris asortiman maskara i Elseve sjajila za kosu te čini više od trećine njegovih prihoda, porastao za 11,1 posto. Manja, ali brzorastuća dermatološka jedinica za ljepotu, koja prodaje proizvode za njegu kože La Roche-Posay i CeraVe, porasla je 21,9 posto.

Prodaja u luksuznom odjelu u kojem su mirisi kao što su YSL-ovi Libre i Aesop, proizvodi kupljeni prošle godine, porasla je za 1,8 posto.

No, prodaja u Sjevernoj Aziji nije bila dobra zbog pada u prodaji proizvoda za putovanje i sporog rasta tržišta u kontinentalnoj Kini, prenosi Reuters.

“L’Oreal ima najveći udio u kineskom tržištu luksuzne ljepote, oko 34 posto. Nesretni smo zbog činjenice da se ovo tržište ne oporavlja onako kako smo očekivali”, rekao je glavni izvršni direktor Nicolas Hieronimus i dodao da usprkos problemima tvrtka još uvijek dobro posluje na tom tržištu.

“Tvrtka je porasla za 6,2 posto u Kini, u usporedbi s manje od jedan posto na širem tržištu”, kazao je.

Dionice L’Oreala, šeste najvrjednije uvrštene tvrtke u Europi, s tržišnom kapitalizacijom od oko 220 milijardi eura, pale su za šest posto u ovoj godini, u usporedbi s padom američkog konkurenta Estée Laudera od pet posto.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari