Ledo će u dvije godine uložiti 10 milijuna eura u proizvodnju sladoleda

Pixabay.com
Sladoled, ilustracija Foto: Pixabay.com

Nova linija za sladoled King, vrijedna više od četiri milijuna eura, bit će instalirana sljedeće godine u Zagrebu, čime će dvogodišnji investicijski ciklus u Ledu premašiti 10 milijuna eura, objavljeno je u ponedjeljak iz te tvrtke.

“Takozvana ekstruzijska linija, na kojoj će se proizvoditi naš sladoled iz premium segmenta, prije svega proizvodi King koji se prodaju diljem regije Adriatic, ali i mnogi drugi, potvrđena je i ovih je dana ugovaramo. Radi se o liniji vrijednoj oko 4,2 milijuna eura”, poručio je Ivan Babić, generalni menadžer klastera Adriatic u Nomad Foodsu.

Objasnio je pritom kako je riječ o nastavku investicijskog ciklusa koji je počeo 2023. godine i koji će Ledo učiniti “još modernijim proizvođačem visokokvalitetnih sladoleda”.

Oko 5,6 milijuna eura već je investirano u Ledove proizvodne kapacitete, automatizaciju i dodatne sigurnosne mjere, uključujući i novu opremu za zamrzavanje sladoleda, od kojih se jedna odnosi na najopterećeniju liniju koja proizvodi milijune različitih proizvoda svake godine.

Ovogodišnju sezonu sladoleda već su odradili i novi roboti za pakiranje.

Ledova investicija najavljena za iduću godinu odnosi se na pogon koji je dosad proizvodio tijesta. Kako bi napravili mjesta za još jednu liniju sladoleda, pogon tijesta preselit će na drugu lokaciju unutar grupe.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari