Klauški: Najbolji poslovni potez godine sigurno je kupovina viškova plina ‘za cent’

Screenshot/YouTube/N1
Tomislav Klauški, Foto: Screenshot/YouTube/N1

Tomislav Klauški bavi se novinarstvom već 30 godina, a od početka karijere radio je kao politički reporter i komentator. Pratio je Hrvatski sabor, Ured predsjednika, političke stranke te pisao o vanjskoj politici i pravosuđu. Sada radi kao komentator i kolumnist.

Rođen je u Zagrebu 1971. godine gdje je studirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a kasnije je završio Doktorski studij Komunikologije Doktorske škole u Osijeku. Kao novinar je počeo raditi u Novom listu, a kasnije je pisao i za Nacional, Slobodnu Dalmaciju, Poslovni Dnevnik, Index, 24sata i tjednik Express. Godinama je predavao na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti i na studiju novinarstva Veleučilišta Vern. U mnogim stranim medijima se pojavljivao kao komentator, a surađivao je i s Hrvatskom radiotelevizijom.

Pitali smo ga što je, po njegovom mišljenju, obilježilo 2023. godinu?

Događaj godine

– U poslovnom smislu, mislim da je događaj godine dogovor o preuzimanju većinskog vlasništva Fortenove od strane Pavla Vujnovca i njegove tvrtke Open Pass. No, za preuzimanje Fortenove bi se moglo reći da je događaj godine i u političkom smislu.

Osoba godine

– Smatram da je u političkom smislu osoba godine Andrej Plenković, predsjednik Vlade. On to mora biti jer je katalizator svih političkih uspjeha i kriza u hrvatskoj državi. Ekonomski, rekao bih da je osoba godine poduzetnik Pavao Vujnovac.

Najbolji poslovni potez godine

– Najbolji poslovni potez godine sigurno je kupovina viškova plina “za cent” od strane PPD-a, Ine i drugih tvrtki.

Poslovni promašaj godine

– Iako sam rekao da je poslovni potez godine kupovina viškova plina “za cent”, ista afera je i poslovni promašaj godine. Moram to spomenuti jer je prodajom viškova plina “za jedan cent” HEP zabilježio višemilijunski gubitak.

Očekivanja u 2024. godini

– Očekujem napetu predizbornu godinu koja će zasjeniti brojne druge događaje i obilježiti 2024. Parlamentarni izbori mogli bi biti ključni za budućnost Hrvatske, a ništa manje uzbudljivi neće biti ni izbori za predsjednika Republike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari